Hoće li se dioptrija popraviti nošenjem naočala?

Poštovanje, evo ja bih postavila nekoliko pitanja; kćerka od 14 godina je danas bila na pregled i doktor je dao dioptriju za daljinu desnog oka -1.75 a lijevog oka -2.00. Da li se dioptrija oka može popraviti nošenjem naočala? Nema nikakvu bolest oka. Molim Vas javite nam što prije. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dioptrija popraviti nošenjem naočala
Dean Šarić
Poštovana,

nemate razloga za zabrinutost, riječ je o najvjerojatnije školskoj kratkovidnosti. Dioptrija se neće smanjiti nošenjem naočala, no mogu se nositi kontaktne leće, a kada navrši 18 godina dioptrija se može korigirati laserom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan × jedan =

Back to top button