Da li je moguće popraviti dioptriju nošenjem naočala?

Poštovani, imam jedno pitanje: meni je na jednom oku dioptrija -0,50, a na drugom -0,25. Da li je moguće da se to popravi nošenjem naočala? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

da li je moguće popraviti dioptriju nošenjem naočala
Dean Šarić
Poštovani,

moguće je nošenje naočala ili kontaktnih leća, ali “popravak” u smislu da se dioptrija vrati u nulu moguć je jedino laserom. Možda je to ipak preagresivno za tako malu dioptriju. Tako male dioptrije laserom korigiramo uglavnom kod specifičnih zanimanja (piloti i sl.) gdje priroda posla zahtijeva optimalan vid.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

11 + 13 =

Back to top button