Gdje se mogu u RH nabaviti ortokeratologijske leće?

Poštovani, zanima me ortokeratologija. Gdje se mogu u RH nabaviti ortokeratologijske leće? Ili negdje u EU? Kakav je proces dobivanja istih, te moraju li se stalno nositi? Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ortokeratologija, ortokeratologijske leće
Dean Šarić
Poštovana,

ortokeratologija je nakon velikog uspona prije oko 15 godina gotovo potpuno nestala. Danas se pokušava vratiti, no mišljenja sam da pored ekstremnog napretka kontaktnih leća i laserske korekcije nema šanse, naime vezana je uz niz mogućih komplikacija. Ako se ipak odlučite morate ih nositi stalno, odnosno prestankom nošenja prestaje i efekt korekcije. U Hrvatskoj su postojala 3 centra, no mislim da se nigdje više ne koriste.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × 3 =

Back to top button