Kako djeluje ortokeratologija, jeli sigurna?

Poštovani, htio bih vas pitati kako djeluju kontaktne leće koje se nose tokom, noći tzv. ortokeratologija? Da li nošenje tih leća ima kakvih posljedica za zdravlje oka? Gdje ih se može nabavit i kolika im je cijena? Unaprijed hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ortokeratologija
Dean Šarić
Poštovani,

ortokeratologija je doživjela procvat unazad desetak godina, no danas se puno manje koristi zbog značajnih nuspojava koje su posljedica stanjenja epitela. Još uvijek zauzimaju značajno mjesto u Nizozemskoj i nešto manje u Velikoj Britaniji i Australiji. Mi smo ih radili no odustali smo upravo zbog težine nuspojava.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šesnaest − 7 =

Back to top button