Djetetu oko ide u križ, dali je to zabrinjavajuće ili ne?

Poštovani, imam dijete koje će za 3 mjeseca napuniti tri godine. Primijetila sam da kad ga slikam s blicom, njegovo lijevo oko ide u križ (znači ide prema nosu)! I tako se i na slikama vidi! Dali je to nešto zabrinjavajuće ili ne? Bili smo na pregledu ali nije mogao obaviti do kraja pregled (kada je trebao pokriti jedno pa drugo oko) zbog manjka koncentracije, nemiran je bio. Pa sad nisam sigurna dali je to nešto što treba pratiti ili ne! Hvala lijepa unaprijed na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oko ide u križ, oči idu u križ
Dean Šarić
Poštovana,

obavezno čim prije dogovoriti pregled dječjeg oftalmologa – strabologa. Ako je riječ o strabizmu liječenje treba započeti što prije.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × dva =

Back to top button