Da li mala djeca mogu oboljeti od degeneracija makule?

Poštovani, da li mala djeca mogu oboljeti od degeneracija makule? Da li je makula prelazna bolest? Molim za odgovor. Imam petoro djece i svi imaju makulu. Dali je to moguće? Molim odgovorite mi da li je moguće? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

djeca degeneracija makule
Dean Šarić
Poštovana,

postoje urođene i takozvane juvenilne makularne degeneracije koje pogađaju najmlađe, riječ je o nasljednim bolestima. Svakako djeca moraju biti pod kontrolom dječjeg oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 + 14 =

Back to top button