Da li je higijenski ispravno čistiti kontaktne leće u kupaonici?

Poštovani, već dugo nosim naočale za vid s dioptrijom od -1.50. Međutim, danas sam kupila meke jednomjesečne leće i nakon skidanja leća oči su mi malo crvene i svrbe me. Zanima me da li je to period adaptacije ili mi ne odgovaraju leće? Također bih Vas htjela pitati, danas nakon skidanja očistila sam ih u kupaonici, međutim, pročitala sam na internetu da ih tamo nikako ne bih trebala čistiti, mada sam ih ja nakon toga uzela i opet očistila u drugoj sobi. Da li su sada te leće bakteriološki ispravne? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

čišćenje leća kupaonica
Dean Šarić
Poštovana,

vjerojatno ste preosjetljivi na novi materijal ili tekućinu. Kod prelaska na nove leće potrebno je svakako isprobati više različitih i prepisati one koje najbolje podnosite. Toaleta leća u kupaonici nije problem ako se držite uputa za skidanje i čišćenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × tri =

Back to top button