Mogu li nositi kontaktne leće kojima je istekao rok?

Poštovani, inače redovito nosim mjesečne kontaktne leće Johnson&Johnson, koje prema dozvoli oftalmologa produžim na 40 dana. Leće stoje već 20 dana zatvorene u adekvatnoj posudici, naravno s otopinom za leće. Dakle, nisu u original zatvorenom sterilnom spremniku. Mogu li ja i dalje te leće nositi, iako sam ih otvorio prije mjesec dana? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kontaktne leće rok trajanja
Dean Šarić
Poštovani,

ako je istekao rok bolje ih je ne nositi, naime preporuka za nošenje odnosi se na vrijeme proteklo od otvaranja originalne kutijice, a ne broja dana koliko je leća nošena.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 + pet =

Back to top button