Koji je rok trajanja polutvrdih leća?

Poštovani, nosim polutvrde leće već nekoliko godina, zadnji puta sam ih kupila prije 2 godine i još uvijek mi se čini da su dobre, iako mi se neki put čini da bolje vidim dalje nego blizu. Prodavačica u Opto Centru je rekla da bi ih trebala promijeniti jer im je rok trajanja oko godinu, godinu i pol. Uplašila me je rekavši da mi se možda oko priviknulo na te leće koje su mi se razvukle od dugog nošenja te je moguće da moje oči neće prihvatiti nove leće s istom dioptrijom. Spominjala je neku zakrivljenost leće. Molim Vas za pojašnjenje što to točno znači? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

polutvrde leće rok trajanja
Dean Šarić
Poštovana,

promjena leća nakon isteka roka razumna je preporuka. Ništa se katastrofalno ne može dogoditi, no činjenica je da se zaštitni slojevi troše, leća je sve više izgrebana, a kako su Vam rekli, s vremenom se može promijeniti i bazna krivina što dodatno otežava nošenje i ometa normalan vid. Promijenite leće.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

18 − 15 =

Back to top button