Mogu li naručiti kontaktne leće po nalazu od naočala?

Poštovani, nedavno sam bila na pregledu u privatnoj poliklinici gdje su mi ustanovili da imam astigmatizam, diotrije su mi -2-25 i -2.50, na nalazu piše i da je Dcyl -1 i -0,5, a Axis 10 i 180. Ponijela sam dioptrijska stakla, ali do sada sam nosila i meke kontaktne leće Acuvue Oasys i pitala sam mogu li ih i dalje nositi. Rekli su mi da mogu ali da kada ih potrošim da dođem na novi pregled da mi napišu koje moram nove uzeti. S obzirom da već imam sve u nalazu navedeno, trebam li na novi pregled ili se leće mogu uzeti prema tim podacima? Imate neke preporuke za leće za astigmatizam? Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

narudžba leća po nalazu od naočala
Dean Šarić
Poštovana,

svakako morate na dodatni pregled, leću treba postaviti, vidjeti kako stoji, te tek onda odrediti dioptriju. Acuvue Oasys za astigmatizam su dobre leće, no morate kod kontaktologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button