Da li će zatvaranje oka s flasterom smanjiti dioptriju?

Poštovani doktore, moje dijete ima 2 godine i 5 mjeseci. Prošle nedjelje bili smo kod liječnice i rekla nam je da nosi flaster na lijevo oko i dala da nosi naočale s dioptrijom +4,00, na oba oka ista dioptrija. Flaster nosi dva dana i onda dva dana samo naočale i tako redom, pa mene zanima da li će poslije nekog vremena doći do poboljšanja pa više neće trebati naočale ili mislite da će naočale trebati zauvijek? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

flaster smanjenje dioptrije, nošenje flastera poboljšanje
Dean Šarić
Poštovana,

s povećanjem oka smanjit će se i dioptrija, no puno je važnije da slijedite upute doktorice da bi se vid maksimalno razvio.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan × 1 =

Back to top button