Ima li smisla terapija zatvaranja oka u dobi od 8 godina?

Poštovani, molim Vas za savjet, kćerkica je u 7 godini počela nositi naočale, dioptrija OD +3.00 i OS +3.50 PD 54mm. Na ranijem pregledu ista doktorica je rekla da je vid ok, ali poslije par mjeseci da nije, što je istina. O tome što nije na vrijeme dala dijagnozu što reći, nemamo se kome žaliti. Sada u svibnju puni 8 godina, i zanima me tok liječenja, jer sada doktorica inzistira na nošenju gaze na jednom oku 5 sati dnevno. Kaže da je ovo zadnja prilika da se spasi vid, te da ne ode u kratkovidost. Na kontroli danas na desnom oku je pročitala sve kako treba, ali na lijevom ne. Molim za mišljenje stručnjaka. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zatvaranje oka terapija
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je o dalekovidnosti i mogućoj slabovidnosti jednoga oka. Postoje različita mišljenja da li zatvaranje oka u toj dobi ima smisla. Potražite drugo mišljenje dječjeg oftalmologa na nekoj Klinici za očne bolesti.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

10 − 1 =

Back to top button