Da li postoji kakva nada za slabovidno oko?

Poštovani, prvu posjetu sam imao kod oftalmologa kad sam imao sedamnaest godina. Dioptrija na lijevom oku je bila -12, a desno -0,75. Sada imam 26 godina, nosim naočale već deset godina -0,75. Redovno idem na kontrolu i za deset godina nije došlo ni do kakve promjene. Nemam nikakvih problema, čak vidim i najsitnija slova i bez naočala. Molio bih Vas da mi odgovorite da li postoji kakva nada za lijevo oko? Liječnik mi je rekao da nema potrebe ništa poduzimati. Hvala puno.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

nada za slabovidno oko
Dean Šarić
Poštovani,

Vi bi morali nositi kontaktnu leću na lijevom oku, ili operativno korigirati vid. U protivnom mozak “zanemaruje” lijevo oko i pad vida se nastavlja. Ne slažem se da ne treba ništa poduzimati, upravo suprotno, treba i to što
prije.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

 1. Poštovani doktore ,
  Prvu kontrolu sam imao sa 20.god. kod oftalmologa dioptrija na lijevo oko -6.78, a na desno oko -7,21. Da bi mi za 5.mj na oba oka se pogoršala dioptrija na -10.3. Sad imam 24.god. i dioptrija mi se nije mijenjala ni na bolje ni na gore.Doktor mi je rekao kada sam ga pitao za operaciju rekao mi je da mu ne pada na pamet me operirati. Nego da ostane tako kako je. Jel mi možete molim Vas dati savjet što napravit. Jel sad imam jako veliku bol u glavi u čelu.Hvala. :/

  1. Poštovani,

   svakako razmislite o kontaktnim lećama. Nemoguće je znati dali ste dobar kandidat za lasersko skidanje dioptrije bez detaljnog pregleda.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net tim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × 1 =

Back to top button