Da li sam zaista slabovidan ili se možda radi o pogrešci?

Poštovani, prije godinu dana sam išao na pregled vida jer sam osjetio da na lijevo oko sve slabije vidim. I oftalmolog mi je rekao da je to mana od rođenja i da na to oko vidim samo 80%. Ali tvrdi da mi je dioptrija na njega samo -0.75, dok mi je na drugom oku, na koje mi se čini da vidim bolje, dioptrija -1,00. Rekao mi je da za to nema lijeka, da nosim naočale i to je to. Kako vrijeme prolazi ja sve gore i gore vidim, te me to ometa u bavljenju svakodnevnim aktivnostima. Također imam i glavobolje. Pa me zanima što Vi o tome mislite. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

slabovidnost kratkovidnost, kratkovidnost s slabovidnošću
Dean Šarić
Poštovani,

obavezno potražite drugo mišljenje, slabovidnost nije uobičajena kod kratkovidnosti. Također bi bilo potrebno skijaskopski utvrditi točnu dioptriju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button