Da li sam zaista slabovidan ili se možda radi o pogrešci?

Poštovani, prije godinu dana sam išao na pregled vida jer sam osjetio da na lijevo oko sve slabije vidim. I oftalmolog mi je rekao da je to mana od rođenja i da na to oko vidim samo 80%. Ali tvrdi da mi je dioptrija na njega samo -0.75, dok mi je na drugom oku, na koje mi se čini da vidim bolje, dioptrija -1,00. Rekao mi je da za to nema lijeka, da nosim naočale i to je to. Kako vrijeme prolazi ja sve gore i gore vidim, te me to ometa u bavljenju svakodnevnim aktivnostima. Također imam i glavobolje. Pa me zanima što Vi o tome mislite. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

slabovidnost kratkovidnost, kratkovidnost s slabovidnošću
Dean Šarić
Poštovani,

obavezno potražite drugo mišljenje, slabovidnost nije uobičajena kod kratkovidnosti. Također bi bilo potrebno skijaskopski utvrditi točnu dioptriju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osam − 6 =

Back to top button