Jeli moguće laserom popraviti vid slabovidnog oka?

Poštovani, imam 17 godina i bavim se streljaštvom, no imam problem na desnom oku, to jest strabizam i dioptriju +2.25, što mi smeta kod ciljanja. Pa me zanima jeli moguće laserskom operacijom skinuti tu dioptriju kako bih normalno vidio kao i na lijevo oko? S time da mi je moja doktorica rekla da je to oko slabo i da je napravljeno najbolje što se moglo, te da će uvijek ostati takvo. Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

laserska operacija slabovidnost, slabovidno oko skidanje dioptrije
Dean Šarić
Poštovani,

laserom se može riješiti dioptrija, no konačna vidna oštrina će biti kao s korekcijom naočalama (optimalnom). Dakle laserom je moguće korigirati dioptriju, a konačna vidna oštrina ovisi o tome koliko se vid razvio.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset − trinaest =

Back to top button