Zašto mi ubrzano raste dioptrija?

Poštovani, dioptrija mi raste za po -1 na godišnjem nivou. Ako se ovo nastavi ovim tempom mogla bih ubrzo izgubiti vid. Željela bih saznati uzrok ovakvo ubrzanog opadanja funkcije oka. Da li mi možete pomoći? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

brzi rast dioptrije, brz rast dioptrije
Dean Šarić
Poštovana,

ako je riječ o dioptrijama preko 4 dioptrije, najčešće je stvar u nasljeđu. Treba naravno otkloniti sumnju na neki drugi uzrok, npr. glaukom u djetinjstvu i sl. Do danas nije poznat način na koji bismo zaustavili rast dioptrije. Potrebna je korekcija, najbolje kontaktnim lećama, dok se dioptrije ne stabilizira. Također su jako važne redovite kontrola očne pozadine.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × 1 =

Back to top button