Blještavi krugovi, svjetlucanje i teško fokusiranje?

Poštovani, s vremena na vrijeme događa mi se poremećaj vida. Pojavljuju mi se čudni blještavi krugovi i svjetlucanje dok gledam, također i kada zatvorim oči. Ne mogu vid fokusirati u jednu točku i gotovo mi je nemoguće nešto pročitati. To sve traje nekoliko minuta (desetak), nakon toga me počinje boljeti glava u potiljku. Da li se ovdje radi o poremećaju krvnog tlaka ili je nešto drugo u pitanju? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

blještavi krugovi, svjetlucanje, teško fokusiranje
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je najvjerojatnije o nekom neurološkom ili cirkulacijskom problemu. Svakako se posavjetujte sa osobnim liječnikom o pretragama koje trebate učiniti. Napravite i oftalmološki pregled no mislim da poremećaj nije do samoga oka.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × tri =

Back to top button