Problemi s fokusiranjem slike

Poštovani, ljubazno molim za pomoć u otklanjanju višegodišnjeg problema. Naime, naočale nosim od svoje 10-te godine, danas mi je 41 i nemam nikakvih problema s time. Dioptrija se neznatno mijenjala ali sa tog aspekta nemam neki problem. Međutim, godinama mi se pojavljuje problem sa “fokusom”. Da se radi o tome doznao sam tek prošle godine iako problem periodično imam možda već 20 godina. Kada sam zamoren, a to je često zbog posla, obaveza i rada za računarom, magli mi se slika i bolje je tek nakon što protrljam oči. To je prilično frustrirajuće kada moram nešto čitati, osobito javno jer mi je takav posao. Prošle godine sam bio kod doktorice koja je uradila detaljan pregled i na kraju utvrdila da mi se slike iz dva oka ne fokusiraju u jednu sliku. Rekla je da to u biti nije ništa strašno ali da treba vježbati sa “slikom i vrhom olovke”, dala mi neke slike i završio sam na tome. Naravno, obaveze mi ne dozvoljavaju da vježbam i spajam “dva snjegovića u jednoga”. Konkretno pitanje: postoji li neki način, neka metoda, neke naočare kojima bih mogao riješiti ovaj problem. Volim čitati i to bih radio navečer pred spavanje ali je najčešće nemoguće jer nakon par redova mi se pomuti kompletan tekst.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dean šarić odgovara, problem s fokusom, problemi s fokusiranjem slike
Dean Šarić
Poštovani,

preporučam vam detaljan pregled sa skijaskopijom (širenjem zjenica). Naime Vaš problem može biti dioptrijski, ali i potreba za nošenjem prizmatskih stakala.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 × jedan =

Back to top button