Česte vrtoglavice i trzaji u oku

Poštovani, imam 4 godine problema s nekom vrstom vrtoglavice. Bio kod neurologa i fizijatra, radio MRI i ništa posebno nije našao, osim smanjenog protoka krvi u desnoj vratnoj arteriji (dopler). Pretpostavka neurologa je problem s mikrocirkulacijom u mozgu, što može biti pogoršano stresom i nervozom. Stugeron i Aspirin su mi donekle pomogli. Rjeđe mi se simptomi dešavaju nego prije, otprilike 1x u toku 2 mjeseca i traju 3-6 dana. Simptome je teško objasniti, jer nije u pitanju klasična vrtoglavica.

Kao da mi kasne informacije iz očiju, a nekad (rjeđe) i ušiju. Ako pomjerim oči iz točke A u točku B, imam problem da primim informacije o onom između te 2 točke. Pri tome mi se oči same napregnu, kao da imaju problem da prime sliku. Prilikom takvog pomicanja očiju, oči kao da mi “pobjegnu”, a nekad instinktivno i zatvorim oči. Prilikom pomicanja očiju dešavaju se kontrakcije (kao neki trzaji, impulsi) u očima i u glavi, u serijama 2-3, možda tokom 1.5 sekundi.

Kad su mi se simptomi prvi put javili, dešavalo mi se i da zapinjem nogama dok hodam, jer opet kažem, kao da nisam na vrijeme dobivao informacije prilikom tih “impulsa”. Sad mi se to ne događa više, ali ovaj problem s vidom je ostao.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vrtoglavice, trzaji u oku, trzaji u očima
Dean Šarić
Poštovani,

mislim da je Vaš problem primarno neurološki, stoga trebate kompletan neurološki pregled i obradu, tijekom koje će Vas poslati i na oftalmološki pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest − četiri =

Back to top button