Atrofična ruptura i borilački sportovi?

Poštovani, u slučaju atrofične rupture te tretmana laserom iste, da li je potrebno ograničiti svoje fizičke aktivnosti? Trebam li izbjegavati neposredno nakon zahvata bavljenje težim fizičkim aktivnostima, kao što je podizanje teških utega gdje je napor izrazit, te općenito odlaženje u teretanu? U slučaju potvrdnog odgovora koliko dugo treba izbjegavati isto? Bavim se i borilačkim sportovima te bih Vas pitao kolika je opasnost s obzirom na taj tretman primanje udaraca? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

atrofična ruptura borilački sportovi
Dean Šarić
Poštovani,

trebao bih vidjeti neki Vaš nalaz (scan) da Vam savjetujem o fizičkim aktivnostima, no svakako bih Vam preporučio neki drugi sport umjesto borilačkog.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 + šesnaest =

Back to top button