Angioid streaks i liječenje Eylea injekcijama?

Poštovani, prije nekog vremena tati mi je na desnom oku dijagnosticiran angoid streaks. Budući da je to malo kasno primijetio, primio je 6 avastina, međutim nisu pomogli jer se bolest već u velikoj mjeri bila proširila. Nakon godinu dana iste simptome je primijetio na lijevom oku i iz dana u dan primijeti da bolest napreduje. Drugi su mu oftalmolozi preporučili Eylea (injekciju), pa me zanima vaše mišljenje o tome? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

angioid streaks, eylea injekcija
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o novom lijeku koji je zaista bolji, no o tome se konzultirajte i tražite mišljenje retinologa (po mogućnosti tražite i drugo mišljenje), jer treba procijeniti konkretno stanje oka.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

12 + trinaest =

Back to top button