Kontaktne leće Biofinity – savršena udobnost

Kisik i voda ne samo da su dva najvažnija prirodna elementa, nego su i dva ključna elementa za zdravo i ugodno nošenje kontaktnih leća.
0 Shares

Kisik i voda ne samo da su dva najvažnija prirodna elementa, nego su i dva ključna elementa za zdravo i ugodno nošenje kontaktnih leća.

CooperVision, jedan od vodećih svjetskih proizvođača mekanih kontaktnih leća, optimizirao je odnos tih dvaju elemenata, donoseći iznimnu razinu udobnosti, zdravlja i učinka. Tako je kroz patentiranu Aquaform® tehnologiju stvorena treća generacija silikon-hidrogel leća, koje su nadmašile dosadašnja ograničenja konvencionalnih, površinski tretiranih silikon hidrogela.

Leća s prirodnim vlaženjem

Jedinstvena Aquaform® tehnologija materijala CooperVisiona stvara silikon-hidrogelnu leću s prirodnim vlaženjem. Općenito, silikonski materijal u kontaktnim lećama pruža veću propusnost kisika, a zbog njegove hidrofobnosti leće imaju manji sadržaj vode, koja je bitna za udobnost nošenja. Suprotno tome, Aquaform® tehnologija donosi dulje lance silikona za postizanje visokih razina propusnosti kisika, s tim da molekula vode vezane unutar samoga materijala kontaktne leće daju prirodnu vlažnost, koja je konstantna u svakom presjeku materijala leće. Time se dobila prirodno hidrofilna leća koja zadržava vodu unutar leće, smanjujući dehidraciju na najmanju moguću mjeru, a budući da je sposobnost vlaženja osobina samog materijala, nema potrebe za aditivima, tvarima za vlaženje ili tretiranjem površine.

Tako je jedinstveni materijal Biofinity® leća stvorio novi standard za silikon-hidrogel kategoriju leća, pružajući mjesečnu kontaktnu leću s većim udjelom vode, nižim modulom i većom propusnošću kisika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Što čini Aquaform® drugačijim?

biofinity lece, kontaktne leće biofinity, biofinity leće– Jedinstven silikon hidrogel materijal

  • Sadrži duge lance silikona
  • Hidrofilni materijal koji je isprepleten lancima silikona
  • Prirodno ovlažujući materijal koji osigurava visok sadržaj vode u leći

– Kombinira visoki Dk (Dk/t=160) sa većim sadržajem vode (48%)

Novi Biofinity® član za korekciju astigmatizma

kontaktne lece biofinity lece, biofinity lećePočetkom godine CooperVision ponudi mekanih kontaktnih leća pridružio se još jedan član obitelji Biofinity®, namijenjen korekciji astigmatizma – Biofinity® toric – koji kombinira sve prednosti Aquaform® tehnologije materijala s naprednim CooperVision toričnim dizajnom kontaktne leće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ultra dnevne lece

Zahvaljujući prirodnoj sposobnosti vlaženja materijala Biofinity® toric je mjesečna leća visoke udobnosti nošenja i minimalna nakupljanja depozita, a niski modul pruža bolju fleksibilnost same leće. Napredni torični dizajn omogućava jednostavno i predvidljivo namještanje leće te visoku stabilnost vidne oštrine.

0 Shares
Oglas

Optometrija.net

Autori sadržaja na portalu Optometrija.net su isključivo stručne osobe – oftalmolozi, optometristi i optičari. Medicinski sadržaj je informativnog karaktera, te nije zamjena za savjet liječnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 + deset =

Back to top button