Žućkasti iscjedak nakon sondaže suznog kanala?

Poštovani, curica mi je stara 3,5 godine. Prije tri dana rađena joj je sondaža suznog kanala (zahvatom se uspjela uspostavit prohodnost) koji je od rođenja sužen. Prilikom masiranja suzne kesice, ali i tokom dana, javlja joj se još uvijek žućkasti iscjedak koji nije gust ni obilan kao prije zahvata, ali je još prisutan. Da li je to normalna pojava nakon zahvata jer se oko još čisti, ili je to pokazatelj da zahvat nije uspješan? Ako je normalno, koliko se otprilike može očekivat da taj iscjedak bude prisutan i da se stanje stabilizira? Koristimo antibiotske kapi do kontrole. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

sondaža suznog kanala, iscjedak
Dean Šarić
Poštovana,

nešto sekreta može biti no to će stati, na kontroli će se utvrditi da li su suzni putevi dovoljno prohodni. Nastavite s masažom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šesnaest + 10 =

Back to top button