Zatvoreni suzni kanal kod djeteta?

Poštovani, moja kćerkica ima 8 tjedana. Od kako smo izašle iz bolnice lijeva okica joj pomalo suzi i kad se probudi ima krmelje. Prvi pregled kod pedijatrice sam to napomenula, rekla nam je da stavljamo tople obloge i kamilicu. Tako sam i radila ali nije ništa bilo bolje. Čak su mi rekli da joj probam i svoje mlijeko ušpricat, i to sam napravila i ništa, krmelji su i dalje bili prisutni. A onda sam ju odvela liječniku i dao nam je Tobrex kapi. Kapala sam joj dva dana, malo se smirilo, pomislila sam da joj prolazi, a treći dan joj je uvečer okica počela crveniti i jako suziti. Što da radim? Jeli joj smetaju kapi? Dajte mi savjet, i hvala unaprijed!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zatvoreni suzni kanal
Dean Šarić
Poštovana,

najvjerojatnije je riječ o zatvorenom suznom kanaliću. Potrebno ga je redovito masirati da se ubrza otvaranje. Rijetko je to potrebno mehanički učiniti, ali u kasnijoj dobi se svakako o tome posavjetujte s dječjim oftalmologom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × četiri =

Back to top button