Zašto se u samo godinu dana pojavila prilična dioptrija kod djeteta?

Poštovanje doktore, mojoj kćerki od šest godina je danas prepisana dioptrija na desno oko 1,75 sa kutom od 75 stupnjeva, a na lijevo na koje slabije vidi 2 sa kutom od 95 stupnjeva. Prošle godine nam je rečeno da nema potrebe za naočalama a danas da su neophodne. Možete mi razjasniti malo molim Vas? Dijete žmirka kada smo vanka na suncu, da li to ima veze? Svako dobro.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

u godinu dana se pojavila dioptrija
Dean Šarić
Poštovani,

očito je riječ o astigmatizmu. Obavezno je nošenje naočala ili kombinacija naočala i kontaktnih leća. Vjerojatno prošle godine nije detaljno obavljen pregled. Žmirkanje bi se trebalo smanjiti uz korekciju dioptrije.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × 2 =

Back to top button