Kako smanjiti rast dioptrije?

Poštovani, ustanovljen mi je porast dioptrije lijevog oka sa -10 na -11,5 s cilindrom -3,50 na 170 stupnjeva, dok je na desnom oku dioptrija porasla sa -8 na -9.5 s cilindrom -3,25 na 10 stupnjeva. Naočale nosim od osme godine i imam genetske predispozicije za rast dioptrije. Također su mi preporučeni vitamini za oči. Zanima me Vaše mišljenje i što biste mi Vi savjetovali? Hvala. 

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kako smanjiti rast dioptrije
Dean Šarić
Poštovana,

unazad par godina oftalmolozi intenzivno traže način kako zaustaviti ili barem smanjiti rast dioptrije. Na žalost, za sada nema nekih značajnijih rezultata. Kod Vas je za sada optimalno rješenje nošenje kontaktnih leća, po mogućnosti polutvrdih. 

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest + dva =

Back to top button