Zašto prilikom pregleda dobijem dioptriju s kojom vidim jedva 50 posto?

Poštovani, imam dioptriju -13. Možete li mi reći zašto prilikom pregleda kad dođem po nove leće ili naočale dobijem dioptriju s kojom ne vidim dobro (jedva 50%)? Radije bih da mi je dioptrija i -15 ali da vidim. Da li je nemoguće ustanoviti točnu dioptriju? Nadam se da će te mi odgovoriti. Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dioptrija s kojom ne vidim dobro
Dean Šarić
Poštovana,

ako sam dobro shvatio unatoč optimalnoj dioptriji ne postižete 100% vid. Dakle ako nije problem u dioptriji vjerojatno je riječ o miopskim promjenama na očnoj pozadini koje uzrokuju nemogućnost optimalnog vida. Svakako posjetite retinologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × 2 =

Back to top button