Zanima me što znači vidna oštrina, tj. VOS 0.2?

Poštovani, zanima me što znači vidna oštrina, tj. VOS 0.2? Da li to znači 20% vida? To je vrijednost za moje lijevo oko na koje vidim slabije. Desno je ok, tj. VOD 1.0. Možete li mi reći kako to utječe na moju sposobnost rada? Radim već 10 godina kao skladištar i viličar. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vidna oštrina
Dean Šarić
Poštovani,

upravo tako. Na slabovidnom oku vidite 2 reda (oko 20%), dok na boljem oku imate praktično 100% vida. Zbog takvog hendikepa vida ne biste smjeli upravljati viličarom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedamnaest − jedan =

Back to top button