Zašto ne podnosim leće nakon preboljenog streptokoka?

Poštovani, već 2 godine imam problem s lijevim okom, radila sam svakakva ispitivanja. Nosila sam kontaktne leće skoro 2 godine, i preko noći. Stavila sam ujutro leće i kad sam ih skinula osjetila sam jaku bol u oku, kao da imam strano tijelo u oku, poslije toga oteklu su mi kapaci. Radila sam bris iz očiju i ispostavilo se da imam streptokok. Primala sam terapiju i ona je poslije toga nestala. Bol je bila tako jaka da sam radila MR mozga, MR hipofize. Na MR-u mozga nema ničega, MR hipofize je pokazao mali mikroadenom od 4mm. Primam terapiju bromergona za pojačan prolaktin a sada i tegretola. No problem je u tome što je zjenica lijevog oka različita od desne. Preko dana se malo primjećuje, ali je oko non-stop vlažno i nekad ima jako izraženi epitel a bol je strašna. Sad prije mjesec dana sam posjetila neuropsihijatra i postavio mi je dijagnozu, jedno mišljenje neuropsihijatara je cephalea migraenoides et retrobulbaris, a drugo mišljenje neurologa je neuralna trigeminusa. Stavila sam jednodnevne leće ali mi je lijevo oko nije prihvatilo, zamućen je vid i osjećaj neudobnosti, a kad skinem leću prvih 2 dana osjetim bol, te s lijevim okom vidim jasnije nego sa desnim. Oftalmolozi tvrde da ja nemam nikakav ozbiljan problem. Bila sam na pregled: European eye hospital, sistina oftalmologija (kao jedna od najboljih klinika), i ne znam još na koliko drugih privatnih ordinacija. Ako može da mi date neki savjet? Dali ne podnosim leće zbog očnog živca, da li se to liječi? Da li ću moći opet nositi kontaktne leće? Navikla sam se na njih i sad mrzim naočale. Unaprijed vam hvala. Želim vam prijatan dan.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kontaktne leće streptokok
Dean Šarić
Poštovana,

vjerojatno ste oko iziritirali prekomjernim nošenjem leća, a moguća je i dodatna suhoća. Potrebno je maksimalno zaliječiti oko, te svakako ako je potrebno liječiti suhoću. Nakon toga moguće je nošenje leće, a rezervna opcija je laserska korekcija dioptrije.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × jedan =

Back to top button