Želim prijeći na kontaktne leće, koje biste mi preporučili?

Poštovani, nosim naočale, ali želio bih prijeći na kontaktne leće. Dioptrija mi je -4.00. Koju vrstu leća biste mi Vi preporučili? Čitao sam na internetu da su GP polutvrde leće možda najbolji izbor, pa me zanima vaše mišljenje? Želio bih leće koje ne bih morao tako često mijenjati, npr. na 3 mjeseca, već 1 put godišnje. Zanima me također da li se leće mogu nositi svaki dan bez kombiniranja s naočalama? Kao na primjer da ih stavljam u jutru kad ustanem, a da ih skinem pred spavanje, bez upotrebe naočala? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

koje kontaktne leće preporuka
Dean Šarić
Poštovani,

obzirom da do sada niste nosili leće možda je bolje početi s mekanima. Postoji cijeli niz leća raznih proizvođača, svakako uzmite leće rađene od silikon-hidrogela (većina današnjih leća). Odabir i frekvenciju mijenjanja prepustite Vašem oftalmologu-kontaktologu. Leće možete nositi cijeli dan, ali je mudro ponekad odmoriti oči od leća noseći naočale.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × 5 =

Back to top button