Nosim polutvrde leće, mogu li nositi i mekane?

Poštovani, imam jedno pitanje u vezi kontaktnih leća. Imam dioptriju na desnom oku +1,25, a na lijevom +3,75. Zanima me dali bi ja mogao nosit meke kontaktne leće, jer sad trenutno nosim polutvrde. Okulist koji mi ih je dao kaže da ne mogu nosit meke, ali mene zanima i Vaše mišljenje. Ja sam se na polutvrde dobro navikao ali prvenstveno zbog cijene istih i dodatnih tekućina bi volio preći na meke, ali da mi pritom dioptrija ne raste. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

polutvrde i meke kontaktne leće
Dean Šarić
Poštovani,

vjerojatno možete nositi i mekane leće, to treba probati nakon pauze od nošenja polutvrdih leća. Ako imate astigmatizam moguće je da će mekane leće biti skuplje od polutvrdih. Nošenjem bilo kakvih leća ne možete zaustaviti rast dioptrije. Plus dioptrija u pravilu ne raste 20 godina.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button