Zašto nakon udarca u oko moram na tretman laserom?

Poštovani, unazad dva tjedna sam zadobila dva jaka udarca u temporalni dio lijeve orbite i čak su mi dvije rane morali šivati iznad lijevog oka. Nekoliko dana nakon toga naglo mi se pojavio neki crni konac ispred desnog oka koji je sad prešao u neku paučinu i kako ja gledam on se pomiče. Inače imam dijabetes tip 1 od 1994., a 2008. sam operirala mrene na oba oka. Od oftalmologa sam dobila ove dijagnoze:

Haemophtalamus partialis o dex
Pseudophakia ou
PCO ou
NPDR ou
ST post ALF o sin

Rekli su mi da dođem za dva tjedna na kontrolu i da ću morati na nekakve lasere, pa Vas molim da mi malo pojasnite što je to i što ja sada trebam dalje? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

udarac u oko laser, ablacija staklovine
Dean Šarić
Poštovana,

vjerojatno je udarac izazvao ablaciju stražnje staklovine, no ako je povučen i dio retine, laserom se može spriječiti daljnje odvajanje retine. Također je moguće da je potrebno laserirati retinu kao prevenciju razvoja dijabetičke retinopatije. Svakako se informirajte s kolegom oftalmologom o čemu je zapravo riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − šesnaest =

Back to top button