Zašto mi se čini da je neka stvar bliže nego što jest?

Poštovani, da li je u pitanju očni ili neki neurološki problem ako se čini da je neka stvar bliže nego što jest? Znači desilo mi se jedan dan da sam htjela pogladiti dijete, ležali smo na krevetu i promašila sam lice. Činilo mi se da je bliže. Pokušala sam onda još jednom i isto, a kada sam podigla glavu s kreveta prestalo je. Pitala sam Vas da li je neurološki problem jer sam zbog vrtoglavica i glavobolja radila MR glave i uočena je promjena lijevo uz lateralne komore dim.3×2.2x2cm, otvorene etiologije a moguće demijelinizacija. Jel to blizu očnog živca pa izaziva smetnje? Vep je u granicama normale, kao i likvor i svi nalazi (ne znam ni da li je to za Vašu dijagnozu bitno). Hvala unaprijed!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vidim bliže nego što je
Dean Šarić
Poštovana,

trebalo bi provjeriti stereo vid uz naravno kompletan oftalmološki pregled. Svakako treba razjasniti da li je riječ o demijelinizaciji, te utvrditi točnu lokaciju obzirom na vidni put. Također učiniti perimetriju. Tek tada bi mogli dati precizniji odgovor.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × tri =

Back to top button