Zašto mi pri buđenju oko “pokrvavi”, boli i suzi?

Poštovani doktore, u studenom 2016. sam slučajno noktom ogrebala oko. U prosincu dijagnosticiran herpes, terapija pomogla. Cijelo vrijeme imam osjećaj stranog tijela u oku. Prije 15-tak dana napravljena abrazija rožnice. Cijelo vrijeme neugodan osjećaj u oku, peckanje, žuljanje, osjećaj topline u oku. Svaku noć, i nakon zarastanja rožnice, prvo buđenje je strašno, oko pokrvavi, boli, jako suzi, to traje jedan sat, smiri se i opet tako sljedeću noć. Inače, budim se više puta jer imam bebu od 10 mjeseci, ali ovo se događa samo pri prvom buđenju. Koristim Blink umjetne suze. Imam strah od spavanja i buđenja. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oko boli i suzi pri buđenju
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o takozvanoj rekurentnoj eroziji rožnice. Naime ozljeđeno mjesto ne zaraste idealno, pa se pri pojačanoj suhoći oka (tijekom spavanja i sl.) epitel iznad stare rane ponovo ošteti. Cilj liječenja je konstantno vlaženje oka, naročito prije spavanja i kod buđenja. Nošenje kontaktne leće može olakšati oporavak. U rezistantnim slučajevima može se pokušati laserska abrazija (PTK fotorefraksijska keratotomija).

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 + 17 =

Back to top button