Kako spriječiti erozije oka uslijed zalijepljenih očiju ujutro?

Poštovani doktore, imala sam drugu veliku eroziju rožnice na istom oku. Preko dana nemam problema, ali mi se preko noći osuše oči i zalijepi se kapak za njih. Zanima me što je uzrok tomu i kako spriječiti ponovnu eroziju? Prije spavanja kapam ljubičaste Blink umjetne suze i stavljam Recugel u oči, ali nije dovoljno, zalijepe se opet. Naručena sam na Schirmerov test, iako ponavljam, nemam nikakvih problema po danu, niti osjetim suhoću očiju. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ponovna erozija ujutro, zalijepljene oči ujutro erozija
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o tzv. rekurentnoj eroziji rožnice koja se može ponavljati. Ključ liječenja je u što češćem kapanju umjetnih suza i gela, te ako je potrebno i masti prije spavanja. Ukoliko ni to nije dovoljno moguć je laserski zahvat (PTK).

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest − jedan =

Back to top button