Zašto je bebi jedno oko krupnije od drugog?

Poštovani doktore, majka sam tromjesečne bebe. Brinem se jer sam od rođenja primijetila da je bebi jedno oko krupnije od drugog. Točnije, ovo drugo je nekako nedovoljno otvoreno. To je naročito izraženo nakon buđenja ili kada plače. Međutim, događa se tokom dana da se to ne vidi i da su oba oka ista. O čemu se radi i da li je problem rješiv? Napomenula bih i to da nema infekcije i sl. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

krupnije oko, veće oko
Dean Šarić
Poštovana,

moguće je da je riječ o banalnoj asimetriji lica pa se jedno oko doima veće zbog razlike u vjeđnom rasporku, no ipak posjetite dječjeg oftalmologa da se isključi mogući glaukom ili visoka kratkovidnost.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × dva =

Back to top button