Zašto mi je jedna zjenica raširenija od druge?

Poštovani, moje pitanje se odnosi na nejednake zjenice oka. Naime, sa vremena na vrijeme, zjenica desnog oka se raširi maksimalno a zjenica lijevog oka se skupi (u istom momentu). Obje zjenice jednako reaguju na svjetlost. Ovo mi se počelo dešavati prije godinu dana i išla sam na razne testove u Sarajevu (kolor dopler i sl). Očni pritisak je uredan. Vid mi je jednak na oba oka kada se ovo desi, no imam jednostavno “čudan” osjećaj u desnom oku. Mene interesuje da li je ovo opasno i da li se može liječiti. Na zadnjem pregledu mi je rečeno da trebam koristiti kapi koje sužavaju zjenice (kojih u BiH nema), te da je to neka vrsta očne migrene. Ljubazno Vas molim za Vaše mišljenje.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dean šarić, Jedna zjenica raširenija od druge
Dean Šarić
Poštovana,

kapi za sužavanje zjenica mislim da nisu potrebne. Ako drugih simptoma nema, potrebno je još napraviti neurološki pregled i obradu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest + četrnaest =

Back to top button