Kada napraviti sondiranje suznog kanala kod beba?

Poštovani, imam bebu od dva mjeseca kojoj suzi i krmelji jedno oko od samog rođenja. Stavljali smo Hloramfenikol i nije nam ništa pomoglo. Dobili smo uput od pedijatra za oftalmologa koji nam je rekao da dođemo na sondiranje. E sad mene interesira da nije beba možda premala za to sondiranje? Zar ne bi trebalo sačekati barem do 6 mjeseci starosti, a da se u međuvremenu stavljaju neke kapi i masaža? Jeli mi možete pojasniti kako i kada se radi sondiranje i jeli ima neke neželjene učinke kod tako male bebe? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

sondiranje suznog kanala kod beba, sondiranje suznih kanala
Dean Šarić
Poštovana,

bio bih skloniji Vašem pristupu, novija istraživanja govore u prilog konzervativnom pristupu prije godine dana starosti.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest + 1 =

Back to top button