Zašto djetetu oko nekad ostane unutra, bliže nosu?

Poštovani doktore, kod djeteta od skoro tri godine primijetili smo da kada se igra sa sitnijim igračkicama koje mora držati bliže nosiću, lijevo oko nekad ostane unutra, bliže nosu. Također to se češće događa ako je dijete nenaspavano i prati ga trljanje lijevog oka. Bili smo kod oftalmologa gdje je pri provjeri fokusa na predmet dijete nesmetano pratilo igračku i koji je rekao da nema mrene i da je živac u redu, da je dioptrija bez širenja zjenica, 0,2 i 0,3, i uputio nas na daljnje liječenje gdje čekamo termin. Molim za Vaše mišljenje i eventualne savjete. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oko ostane prema unutra
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je najvjerojatnije o malo nerazvijenoj konvergenciji, odnosno divergenciji – pokretima očiju kod gledanja na blizu odnosno daleko. Obično se to samo po sebi razvije i ispravi, no svakako posjetite dječjeg oftalmologa – strabologa da se isključe teži poremećaji.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × 2 =

Back to top button