Jedno oko mi bježi u stranu, može li se operirati?

Poštovanje, htjela bih da mi odgovorite može li se korigirati strabizam koji imam od djetinjstva, a koji se zadnjih par godina pogoršao na desnom oku, zapravo oko je potpuno otišlo u stranu. Ranije mi je razmak zjenica regulirao ispravljanje, a moj liječnik mi nije dao da operiram strabizam, jer su mi oba oka šetala. Kada bih nosila naočale sve je bilo u redu a on je govorio da bi trebala vidjeti duplu sliku. Ovih dana sam skinula dioptriju, ali to oko je ostalo u strani, pa bih ga rado nekako korigirala, ukoliko je moguće? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

jedno oko bježi u stranu
Dean Šarić
Poštovana,

operativna korekcija je moguća, za to se obratite nekom strabologu koji se bavi tim operacijama. Svakako treba vidjeti da li je moguća bolja korekcija (ako kažete da su naočale bile ispravljale strabizam), možda bi tako izbjegli operaciju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × tri =

Back to top button