Koja metoda je efikasnija u liječenju strabizma?

Poštovani, bebi mi je ustanovljen strabizam, preporučeni su mi flasteri koje bih stavljala naizmjenično na oči. Zanima me vaše mišljenje o vremenu kroz koje bi flaster trebao biti na oku? I da li u jednom danu da pokrivam oba oka naizmjenično, ili jedno pa naredni dan drugo? Koja metoda je efikasnija u liječenju? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

metoda liječenja strabizma, zatvaranje oka strabizam
Dean Šarić
Poštovana,

na to pitanje može Vam odgovoriti samo oftalmolog koji je propisao liječenje. Ne postoji “univerzalni” pristup strabizmu, a o vremenu koje treba dijete provesti zatvorenoga oka postoje različite teorije. Ako imate dvojbe potražite i drugo mišljenje od oftalmologa-strabologa, ali naravno uz kompletan pregled djeteta, nikako na temelju samo ovih podataka.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

11 − četiri =

Back to top button