Oko mi bježi prema nosu, savjetujete li operaciju?

Poštovani, imam 21 godinu i imam problem s desnim okom. Naime, kad gledam u jednu točku (npr. kod slikanja) desno oko mi bježi prema nosu. U djetinjstvu sam išla na preglede ali sam imala savršen vid i rekli su da će se to s godinama ispravit. Moji roditelji me zbog takve dijagnoze nisu više vodili na preglede, a meni se to nažalost nije ispravilo. I danas dobro vidim, ali estetski mi to bježanje oka jako smeta. Može li se to riješit operacijom ili nekim drugim načinom? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oko bježi prema nosu operacija
Dean Šarić
Poštovana,

o ovome bi se trebali posavjetovati s iskusnim strabolozima. Kako je kod Vas riječ o relativno malenom “bijegu” oka, ključno pitanje je da li operirati takav poremećaj vodeći računa da se ne izazove stanje gore od prethodnog. Također bih na Vašem mjestu zatražio i drugo mišljenje na nekoj od vodećih klinika.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 − 9 =

Back to top button