Zamućenje leće – kakva je to bolest?

Poštovani, imam 32 godine i na sistematskom pregledu mi je otkriveno diskretno, manje, ovalno zamućenje leće, zadnje plohe, kongenitalno. Pa bih Vas molio ako mi možete malo reći o ovoj bolesti? Da li je to bolest koja će napredovati ili je stacionarna? Nosim naočale 3 godine i dioptrija se nije mijenjala. Hvala i srdačan pozdrav.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zamućenje leće, zamucenje lece
Dean Šarić
Poštovani,

u pravilu takva mrena ne napreduje, već se u starijoj dobi javlja, kao i kod drugih staračka mrena. Unatoč tome jednom godišnje treba kontrolirati vidnu oštrinu, pa ako se pogoršava ipak operirati. Riječ je o relativno rutinskom zahvatu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedanaest − 3 =

Back to top button