Uveitis i trajanje terapije kortikosteroidima?

Poštovani, imam uveitis na oba oka, terapija je visoke doze kortikosteroida. Zanima me ako se upala u potpunosti sanira da li ću i dalje uzimati kortikosteroide i da li se bolest može vratiti? Bolest je naglo nastupila s zamućenjem vida i crvenilom očiju. Kod okuliste sam vidjela samo 10% i odmah se počelo s terapijom visokim dozama kortikosteroida. Nakon 5 dana vid mi je 30% imam terapiju i dalje još mjesec dana. Zanima me koliko dugo mogu koristiti te kapi i masti i postoji li mogućnost da dobijem glaukom? Kako se zaštiti? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

uveitis kortikosteroidi
Dean Šarić
Poštovana,

to je nemoguće odgovoriti samo tako. Terapija ove vrste upale oka strogo je individualna, daje se maksimalna terapija da se što prije upala smanji, a kad se dođe do kontrole situacije, procjena je liječnika dali, koliko dugo, i na kojim dozama treba držati pacijenta na lijekovima protiv upale. Sve to mora biti popraćeno obradom pacijenta da se isključe različiti mogući uzroci uveitisa koji bi bili izvan oka.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × pet =

Back to top button