Iznenadno gubim vid na oku, što je uzrok?

Poštovani, meni se događa već treći put da gubim vid na desno oko. Dijagnoza doktora je Uveitis serofibrinosa recidivans. Nikada nismo otkrili od čega mi se to događa i da li se to uopće može spriječiti da ne dođe do toga!? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

gubitak vida na oku, iznenadni gubitak vida
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o jednom od patoloških zbivanja za koje najčešće ne znamo pravi uzrok, pa tako i ne znamo kako spriječiti nastajanje i ubrzati izlječenje. Potrebna je svakako opsežna obrada da se pokuša naći uzrok, no najčešće se proglasi stres kao okidač zbivanja uz određenu sklonost. Riječ je svakako o imunološkom zbivanju tako da bih svakako inzistirao da se u praćenje bolesti uključi i imunolog.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri + sedamnaest =

Back to top button