Trebam li nositi naočale od -0.50 dioptrije?

Poštovani, bio sam na pregledu dioptrije i na lijevom oku mi je dioptrija -0.25 a na desnom -0.50. Doktorica mi je rekla da se za -0.25 ne prepisuje nošenje naočala, ali da bih za -0.50 trebao nositi. Pa me zanima Vaše mišljenje? Da li da počnem s nošenjem naočala da mi se vid ne bi još pokvario ili ne? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

trebam li nositi naočale -0.50 dioptrije
Dean Šarić
Poštovani,

sva ovisi koliko Vam malo slabiji vid smeta u svakodnevnom životu. Ako osjećate značajnu razliku kada stavite korekciju onda ih možete nositi makar povremeno.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan × tri =

Back to top button