Što znači kada se u oku pojavi “končić”?

Poštovani dr. Šarić, zanima me što znači kada se u oku pojavi “končić”, tj. kada se vidi crni končić? Svekrva je prije par mjeseci imala jaku upalu oka, uzrok nije otkriven. Liječena je u bolnici 2 tjedna, dobivala je injekcije u oko. Oko je trenutno u redu, malo je osjetljivije. Zanima me da li ima razloga za brigu? Hvala Vam.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

končić u oku, konac u oku
Dean Šarić
Poštovana,

pojava mutnina u vidnom polju uglavnom je bezazlena (opaciteti u staklovini) no ponekad može biti znak ozbiljnog poremećaja, početne ablacije, upale oka i drugo, zato je potrebno kod oftalmologa isključiti moguće teže probleme. Što se tiče konkretnog slučaja potrebna bi mi bila dokumentacija da bih Vam mogao više reći.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 − četiri =

Back to top button