Što znači dijagnoza PNO OS crvenije u odnosu na OD?

Poštovanje, što znači dijagnoza PNO OS in OBS, PNO OS crvenije u odnosu na OD? Upućena sam na magnetnu rezonancu. Pomalo me je strah što će mi reći, a upućena sam zbog visokog krvnog tlaka. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dijagnoza PNO OS crvenije u odnosu na OD
Dean Šarić
Poštovana,

PNO je papilla nervi optici, mjesto ulaska očnog živca u očnu jabučicu. OS je oculi sinistri, lijevo oko. In OBS je in observationem (u tijeku je ispitivanje navedenoga). U Vašem tekstu nedostaje još riječi, ovo po sebi ne znači puno osim da je papila nešto crvenija nego desno što baš i nije neki simptom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × 1 =

Back to top button