Što napraviti i mogu li oslijepiti ako mi je ocat ušao u oko?

Poštovani doktore, zamolila bih Vas da mi odgovorite što prije. Naime čistila sam lice s mješavinom jabukovog i vinskog ocata natopljenih na vati. Kako sam čistila čelo slilo se i ušlo mi je i u jedno i drugo oko. Odmah sam otrčala u wc i počela prati oči. Zanima me je li mogu oslijepiti ili imati posljedice, jer me peku oči i imam osjećaj da imam kao neku temperaturu o očima. Da li da idem odmah kod očnog liječnika? Molim Vas za odgovor jer sam se zaista uplašila. Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ocat u oku
Dean Šarić
Poštovana,

ovakve i slične situacije ne mogu se rješavati na ovaj način. Ako u oči uđe bilo kakva agresivna tvar potrebno je odmah isprati oči, najbolje vodom i svakako u najkraćem mogućem vremenu otići liječniku, po mogućnosti oftalmologu. Nema nikakve logike da se hitna stanja rješavaju pisanjem liječniku.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvanaest + osamnaest =

Back to top button