Što možemo očekivati od očne bolesti Stargardt?

Poštovanje, moja majka ima već 30 godina dijagnozu Stargardt. Od prije par godina sve je slabije vidjela i periferno, ali zadnji mjesec kaže da iz dana u dan više ništa ne vidi. Kod pregleda od prije 2 mjeseca smo se nadali da je u pitanju očna mrena koja se navukla, ali doktorica odbija operaciju jer tvrdi da nebi bilo efekta. Čitala sam da samo oboljenje ne dovodi do potpunog sljepila pa me zanima što Vi mislite o tome? Kod nje nije došlo do potpunog mraka, već ona kaže da ima izvor svjetla, ali da kao da gleda kroz maglu. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

stargardt
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je nažalost o nasljednoj progresivnoj bolesti koja doista rijetko završava “potpunim mrakom”, ali je svakako vid slab do praktičnog sljepila. Lijeka za sada nema, no dosta se nade polaže u terapiju matičnim stanicama.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − sedam =

Back to top button